Etätyöskentely voi olla muutakin kuin kotona työskentelyä

Etätyöskentely on viime vuosina yleistynyt valtavasti. Viimeistään pandemia ajoi kaikki yritykset etätyömahdollisuuden luomiseen työntekijöille. On tehty tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet, että ihmiset haluavat tehdä jatkossakin osan viikosta etänä pandemian jälkeenkin. Teetimme Office X:n toimesta keväällä kyselyn, jossa kysyimme ihmisiltä kuinka paljon viikosta, he haluaisivat tehdä etänä töitä. 43 % vastanneista halusi tehdä viikosta 3 päivää etänä ja 34 % 2 päivää viikosta. Muissa tutkimuksissa, joissa on ollut, samankaltainen kysymys olivat nousseet samat vaihtoehdot selkeästi suosituimmiksi.

Monet ihmiset kokevat etätyön tehokkaammaksi ja ylipäätään sopivammaksi itselleen. Ihmiset nauttivat sen tuomasta vapaudesta. Etätyöhön toki liittyy paljon kysymyksiä, jotka askarruttavat erityisesti esimiehiä. Onko työn tekeminen muualla tehokkaampaa kuin työpaikalla? Käyttääkö ihminen helposti työaikaansa kotiasioiden hoitamiseen sivussa? Tämä on täysin ihmisestä riippuvaista. Toisille etätyössä tulee vähemmän häiriöntekijöitä ja työpäivät nopeutuvat. Säästää ehkä tunnin päivästä siirtymisissä työpaikalle ja toisen tunnin, kun ei jää höpöttämään kollegojen kanssa kahvihuoneeseen. Toiset ihmiset taas saattavat alkaa helposti puuhailemaan muuta työn lomassa tai kotona on muuten vain niin paljon häiriöntekijöitä, että työskentely on haastavaa. Tähän ratkaisuna voi olla, että etätyötä tekee muualta. Mielestäni on pelkästään positiivista, että voidaan tarjota ihmisille vaihtoehtoja. On tärkeää kohdata ihmisiä ja kokea kuuluvansa työporukkaan, mutta välillä muualla työskentely on työntekijälle ja työnantajalle tehokkaampaa sekä tuottoisampaa.

Oman kokemuksen mukaan kotoa työskennellessä alkaa helposti siivoilemaan palaverin aikana tai kun puoliso tulee kysymään jotain, kaikki työnteko keskeytyy. Satu Pihlajan kirjassa Aikaan saamisen taika puhuttiin keskeytyksistä työssä. Palaaminen tehokkaaseen työntekoon yhden meilin katsomisen tai puolison kysymyksen jälkeen voi kestää jopa 15 minuuttia. Samasta aiheesta on kirjoittanut Helsingin Sanomat 11.10.2019 https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006269124.html. Keskittymisemme karkaa helposti ja se on luonnollista. Tästä huolimatta ei aina houkuttele lähteä kauas toimistolle, jos et jaksa puhua juuri silloin kenellekään ja aamu ruuhka on alkamassa pahimmillaan kehällä. Minä henkilökohtaisesti pidän työskentelystä kahviloissa, mutta isoksi esteeksi on tullut, etten voi soittaa asiakkaille julkisella paikalla. Tästä syystä Office X on loistava esimerkki mitä etätyö voi olla. Etätyö ei katso paikkaa vaan sitä voi tehdä mistä vain ja Office X tuo etätyön lähellesi. Vantaalla asuvan ei tarvitse ajaa toimistolle Helsingin keskustaan palaverin takia tai pitää sitä autossa, mikäli ei voi pitää sitä kotona hälinän vuoksi, vaan voi hurauttaa nopeasti viereiselle etätyöpisteelle. Enää ei tarvitse etsiä tyhjää nurkkaa kahvilasta vaan voi mennä keittämään kahvit ja mennä sujuvammin etätyöpisteelle tekemään työt. Parkkeeraaminen on helppoa, lounaspaikka löytyy vierestä ja illan kauppa ostokset voi hoitaa töiden jälkeen. Etätyö ei tarkoita sitä, että sitä on tehtävä kotona tai mökillä.

Tätä me haluamme teille tarjota Office X:llä! Etätyön matka on vasta alkamassa, joten lähdetäänkö selvittämään meidän kanssamme mitä se voi tulevaisuudessa olla? Lue lisää jäsenyydestämme!