Mitä on hybridityö?

”Tulevaisuudessa entistä suurempi osa tekee hybridityötä”, menee DNA Business artikkelin otsikko (julkaistu 18.10.2021).

Työelämän murros keskustelu on ollut hyvin pinnalla, kun etätyö suosituksia on purettu ja paluu toimistoille on sallittu. Ihmisten käsitys työympäristöstä on muokkautunut viime vuosina ja ei ole niin yksiselitteistä missä työpaikka on. Tällä hetkellä sana hybridityö kertoo, miten suurin osa työskentelee nyt ja tulevaisuudessa. Mutta mitä hybridityö tarkoittaa? DNA:n artikkelissa sana määritellään seuraavasti. ” Hybridityöllä tarkoitetaan osin virtuaalisesti ja osin läsnäolevana tehtyä työtä. Siis sellaista, jossa työntekijä valitsee työlleen sopivan ympäristön kulloisenkin tarpeen mukaan.”

Artikkelissa on hyvää pohdintaa, miten erilaisten työskentely mahdollisuuksien mahdollistaminen vaikuttaa työntekijöihin. ”Teknologia ja hyvät yhteydet ovat sallineet etätyön jo pitkään, mutta mahdollisuus on ollut monissa yrityksissä alihyödynnetty. Työntekijän vaikutusmahdollisuuksia lisäämällä voidaan vaikuttaa työhyvinvointiin ja tehokkuuteen. Marraskuisessa Suomessa auringosta kannattaa nauttia silloin, kun se kerrankin on esillä ja työmatkoista vapautuvan ajankin saa mieluisampaan käyttöön. Myös perheellisten arki helpottuu, kun työn ja elämän voi sovittaa joustavammin toisiinsa.”

Minä henkilökohtaisesti koen vaihtelevan työympäristön sopivan minulle. Välillä sosiaaliset kontaktit työpaikalle mentäessä piristävät kummasti ja välillä mieluummin nautin työpäivästäni kotona rauhassa. Toisinaan kaipaan täysin erilaista ympäristöä ja suuntaan kahvilaan tai coworking-tilaan. Työskentely tehokkuus pysyy helpommin yllä, kun en ole aina samassa ympäristössä ja rutiineissa kiinni. Huomaan, että välillä matkustaessa junassa olen kaikista tuotteliain ja inspiroitunein.

Ratkaisuja kohti Hybridityötä

On tärkeää keskustella oman tiiminsä kanssa siitä mikä toimii, ja mikä ei sekä mitä kaikkea voimme mahdollistaa työskentelyssä. Kun on luottamus toisiin, ei tarvitse nähdä päivittäin heidän työskentelyään vaan jokainen voi tehdä työtä itselleen parhaalla tavalla. On tärkeää muistaa, että näillä toimilla edistetään yhteistä tavoitetta eikä pelkästään yksilöille parhaiten sopivia malleja.

Office X konseptia miettiessä halusimme keskittyä ihmisten arjen helpottamiseen. Toimipaikat ovat helposti saavutettavissa lähellä asutusta ja kaikki palvelut löytyvät vierestä. On mahdollisuus helposti vaihtaa työskentely ympäristöä. Ajan säästäminen työpaikalle siirtymisestäkin voi olla merkittävä. Näissä asioissa korostuvat hybridtyön parhaat puolet. Office X:n kaltaiset työtila ratkaisut ovat tulevaisuutta. Voimme rakentaa yhdessä toimivia työskentely ratkaisuja!