Co-working tilat syrjäyttävät vanhan toimisto mallin

Yritysten omien toimistojen aikakausi on ohi ja ihmisten työskentelymallit ovat muuttuneet entistä enemmän kohti co-working tiloja. Olen keskustellut Office X:n avoimien ovien aikana monien kymmenien ihmisten kanssa samoista asioista. Ei koeta enää tarvetta olla samalla toimistolla 5 päivä viikosta ja kaivataan enemmän ympäristöön vaihtelua. Työnantajan tai yrittäjän näkökulmasta on turhaa käyttää rahaa monen sadan neliön tiloihin, joissa työskentelee murto-osa ihmisistä. Ollaan valmiita siihen, että voitaisiin siirtyä kokonaan co-working tiloihin ja toimistohotelleihin.

Olin kuuntelemassa tulevaisuustutkija Ilkka Halavan puhekeikkaa Jyväskylän Paviljongissa 27.10.2021. Puheen aikana heräsin, että Office X on syntynyt saman tyypisten ajatusten pohjalta. Haluamme olla rakentamassa tulevaisuuden työskentelyratkaisuja asiakkaiden kanssa. Tämä on se suunta mitä kohti ihmiset ja työpaikat katsovat jo. Matka yhteiskäytöllisyyteen on vasta alkamassa ja ihmiset totuttelevat siihen. Se ei rajoitu pelkästään co-working tiloihin. Nyt jo on yhteiskäytöllisiä autoja, väline vuokrausta, talonyhtiöiden yhteisiä vuokrauspisteitä ja kaupunki pyöriä sekä sähköpotkulautoja. Kun alkaa katsomaan isoa kuvaa, käytämme arjessa paljon yhteiskäytöllisiä asioita.

Co-working tila

Ilkka Halavan ajatukset co-working tiloista

Kävin kysymässä Ilkan ajatuksia yhteiskäytöllisyydestä hänen puheensa jälkeen. Ilkka nosti esiin saman ajatuksen kuin monet muutkin eli ”Tässä työnmurroksessa ainoat tilat mitkä varmuudella jäävät ovat suuret yhteisötilat. ”Tämä muutos ei ole enää kaukainen tulevaisuuden ajatus vaan se tapahtuu juuri nyt. Ilkalta nousi myös toinen ajatus työnteon paikasta.  Jos ihminen lähtee vasten tahtoaan tekemään töitä paikkaan, joka ei inspiroi, työ ei ole tuotteliasta tai se ei onnistu ollenkaan. Henkilökohtaisesti olen huomannut, että työpisteen vaihtuminen kahvilasta junaan ja sieltä omalle työpisteelle on minulle inspiroivinta. Olisi outo ajatus tehdä töitä samassa paikassa viisi päivää viikosta.

Co-working tilojen käyttö kasvaa entisestään, kun niiden tarve huomataan laajemmin. Erilaisia tilatoimijoita on melko laajasti Suomessa. Kansainväliset isot toimijat ovat olleet tässä toimiala kentässä jo pitkään. Pienempiä toimijoita erilaisine konsepteineen on alkanut syntyä vähitellen. Me Office X:llä haluamme tarjota joustavan ratkaisun eri ihmisille. Löydät nettisivuiltamme välilehdet yksityishenkilölle ja yrittäjälle/työnantajalle. Lue lisää millaisia työtila ratkaisuja  me tarjoamme!