Toimisto vuonna 2022

Miltä toimisto näyttää vuonna 2022?

Kun ihmiselle antaa vapauden työskennellä missä haluaa, luovuus ja tehokkuus pääsevät valloilleen.

Tämä on täysin minun näkemykseni ja perustuu omaan kokemukseen, sekä muilta ihmisiltä kuulemiini kokemuksiin. On kumminkin helppoa tunnistaa itsessä, että työskentely sujuu paremmin toisissa paikoissa. Huomaan itsessä, että en pidä toimistolla työskentelystä, jossa on paljon ihmisiä. Keskittymiseni herpaantuu usein pitkiksi ajoiksi työkavereiden kanssa keskusteluun. Saan työstäni eniten irti, kun pääsen flow tilaan kahvilassa tai junassa. Olen paikassa, jossa viihdyn ja olen ilman häiriöntekijöitä.

Emme tarvitse sen kummempaa teoriaa tai tutkimuksia todentaakseen, että ihmiset ovat erilaisia työskentelijöitä. Jokaisen mieluisin työpiste on hieman erilainen ja sijaitsee eri paikassa. Yleensä tarpeet työpisteessä sitoutuvat samoihin aiheisiin; ergonomisuus, viihtyvyys, rauhallisuus, yhteisöllisyys ja helppous saapua.

Onko toimisto sanan vanhat mielikuvat murrettu?

Tänä päivänä isoksi tekijäksi työtä hakiessa on tullut joustavuus ja mahdollisuus hybridi tai etätyöhön. Ihmisten käsitys työskentelystä on viimeistään korona pandemian myötä muuttunut. Hyvä esimerkki ihmisten kaipuusta joustavuuteen on Fortunen artikkelissa (julkaistu 11.3.2022), jossa kerrotaan Goldman Sachs yrityksen CEO:n David Solomonin yrittäneen ajaa hybridityön lopettamista kokonaan. Tästä huolimatta, kun yrityksen toimistot avattiin ja odotettiin työntekijöiden palaavan toimistolle, vain 50 % työntekijöistä saapui. On totta, että moni ihminen kaipaa toimistolle ja varmasti myös edellisessä tapauksessa enemmän ihmisiä tulee työskentelmään aikankin osaksi aikaa toimistolle. Mutta onko niin selvää enää, että toimiston on pakko olla yhdessä ja samassa paikassa? Työpiste voi olla liikkuva. Tänään toimistolla ja huomenna mökillä.

Ihmiset haluavat joustavuutta ja muuntautumiskykyä entisestään vuonna 2022 sekä tästä eteenpäin. Tästä tulee kilpailuetu yrityksille rekrytointiin. Tuodaan työskentely tähän päivään ja tarjotaan vaihtoehtoja!

Lue koko Fortunen artikkeli täältä: https://www.cnbc.com/2022/03/14/goldman-sachs-wants-workers-in-office-5-days-a-week-and-other-companies-could-follow.html