Coworking Suomessa

Office X aloitti coworking tilojen tarjoamisen 2021 kesällä Vantaalla Viihdekeskus Flamingossa. 2022 tammikuussa avasimme toisen toimipisteen Espoon Olariin. Tässä matkan aikana on ollut todella mielenkiintoista tutustua Suomen muihin coworking toimijoihin.

Markkinoiden suurin toimija on IWG PLC, jonka näkyvimmät brändit Suomessa ovat Regus sekä Spaces. Reilun parin miljardin liikevaihtoa tekevä toimialan jätin toiminta on vahvasti Lontoosta käsin johdettua, minkä vuoksi paikallinen asiakas voi jäädä hieman täällä etäiseksi, mutta maailman lentokenttiä matkaavalle kosmopoliitille tai globaaleja joustavia tilaratkaisuja haluavalle toimijalle on heidän coworking tarjontansa ylivertainen.

Paikallisempia ratkaisuja tarjoavat mm. Innovation Home, joka vahvalla naisenergialla tekee laadukkaita ja hieman kodinomaisempia toimipaikkoja sekä Crazy Town, jolle yhteisöllisyys ja humanistinen jakamisen kulttuuri ovat hyvien tilojen ohella toiminnan keskiössä. Rakennusliikkeiden omistamat Workery+ sekä MOW ovat opetelleet coworking liiketoimintaa nyt muutaman vuoden ja niillä on jo useampi toimipaikka loppuunmyyty. Rakennusliikkeiden ja paikallisten palveluntarjoajien välimaastossa toimii puolestaan Valo Hotel & Work, jonka Mannerheimintiellä sijaitsevassa hotellista on varsin nerokkaasti yhdistetty joustavat työtilaratkaisut sekä majoituspalvelut.

Applikaatio-puolella puolestaan Spacent yhdistää teknisesti hyvin käyttäjälähtöiseen palveluun eri palveluntarjoajat, tarjoten loppuasiakkaille varsin laajaa palveluvalikoimaa. Heidänkin tarinansa kehittymistä on mielenkiintoista seurata.

Coworking Office X:llä

Mihin sitten Office X voisi asettua tässä markkinassa? Olemme tunnistaneet vahvuutemme olevan yhteistyössä, jonka voimme tuoda vapaiden toimitilojen tarjoajien sekä loppukäyttäjien välille. Kuinka tehostaa toimitilojen hyödyntämistä innovatiivisilla sekä tehokkailla tavoilla ja tuotteistaa niihin paikallisesti joustavia ja asiakaslähtöisiä yhteiskäytöllisiä tilaratkaisuja. Tilaratkaisujen sekä palvelutuotteistamisen välimaastossa me uskomme olevamme erinomaisia!

Office X tarjoaa jäsenyyspohjaisen ratkaisun tai voit tulla vaihtoehtoisesti työskentelmään päiväksi tai varata neuvotteutilan.

Office X:n yrittäjä, Janne Ukkonen