Työpiste kotona vai co-working tilassa

”Live and work anywhere.” – Airbnb CEO Brian Chesky

Airbnb julkaisi artikkelin 28. huhtikuuta 2022, jossa kerrotaan, että Airbnb ei yrityksenä velvoita sinua tulemaan toimistolle, sinulla on mahdollisuus tehdä töitä mistä haluat ja muuttaa mahdollisesti vaikka ulkomaille. Covid-19 vauhditti työelämää yhä joustavammaksi näiden asioiden suhteen. Airbnb huomasi, että pandemia ajan, kun ihmisten työpiste oli kotona, he olivat tuottoisimpia yrityksenä kuin koskaan ennen. Tässäkin asiassa on varjo puoli, kun moni ihminen kaipaa sosiaalisia kontakteja toimistolla niin kotona työskentely käy raskaaksi. Airbnb haluaa tarjota nyt ja tulevaisuudessa mahdollisuuden työskennellä siellä missä haluaa ja kokee itsensä tehokkaimmaksi.

”To recap, here’s our design for living and working anywhere:

1. You can work from home or the office

2. You can move anywhere in the country you work in and your compensation won’t change

3. You have the flexibility to travel and work around the world

4. We’ll meet up regularly for gatherings5. We’ll continue to work in a highly coordinated way” – Brian

Haluatko että työpiste on kotona vai co-working tilassa?

Tulemme tässä siihen mihin maailma on menossa. Ei ole enään kiveen hakattua missä työ pitää tehdä ja maiden rajatkaan eivät sido enään kaikessa. Ihmiset haluavat kokea vapauden liikkua ja tehdä työnsä mistä haluavat. Työpiste kotona, co-working tilassa tai yrityksen toimistolla. Sillä ei ole väliä kunhan ihmisellä on vapaus valita. Tästä on tullut kilpailu valtti työmarkkinoilla. Kun Airbnb julkaisi kyseisen artikkelin, heidän avoimien työpaikkojen selaaminen räjähti.

Suomessa ajatusten kehittyminen joustavampaan työympäristöön on kehittynyt vähitellen. Nähdään tulevaisuus, jossa ei ole enää isoja konttoreita missä kaikki työskentelevät. Yrityksellä voi olla pieni pääkonttori ja työntekijöille tarjotaan lähiöistä co-working tilaa, jossa he voivat tehdä töitä toimistolla. Co-working tilat ovat lähellä kotia ja näin säästetään aikaa myös siirtymisessä toimistolle. Tutkimukset ovat osoittaneet lähiaikoina, että suurin osa ihmisistä haluaisi tehdä 2-3 päivää töitä toimistolla ja loput kotona.

” I’ve always believed that you design the culture you want, or it will be designed for you. I’m excited about this new design and giving you the flexibility to live and work anywhere. I think it will unlock some amazing creativity and innovation—and make working here really fun. ” – Brian

Lue koko artikkeli täältä!