Toimitila voi olla co-working toimisto

Co-working tilat syrjäyttävät vanhat toimitilat! New York Times julkaisi (17.5.2022) artikkelin, joka kertoo co-working tilojen suosion nousemisesta start up yrityksien keskuudesta. Yritykset haluavat toimitila ratkaisuja, jotka eivät sitouta pitkiksi ajoiksi ja joustavat yrityksen tarpeen mukaan.

Covid19 pandemia ajoi siihen, että co-working tilat tyhjenivät ihmisistä hetkessä. Kaikki toimistot sulkivat ovensa pitkäksi aikaa. Nyt halutaan takaisin toimistoille ja pois kotoa. Maailmassa on jatkuvasti epävarmoja asioita, jotka voivat vaikuttaa yrityksien toimintaan. Varsinkaan start up yritykset eivät halua esimerkiksi tästä syystä sitoutua pitkiin sopimuksiin, koska yrityksen tilanne voi muuttua milloin tahansa tai maailman tilanne vaikuttaa toimintaan.

Co-working tilat tarjoavat vaihtoehdon joustavaksi toimistoksi, jossa irtisanomisajat ovat lyhyitä. Nyt co-working toimijat yrittävät vastata kysyntää ja artikkelissa kerrotaan, että esimerkiksi San Franciscossa on jonoa co-working tiloihin. Suomessa olemme vielä alussa co-workingin matkalla ja uskomme Office X:llä, että myös täällä työskentelykulttuuri on muuttumassa entistä enemmän yhteiskäytöllisiin tiloihin. ✖️😎

”It used to be the landlord took no risk — all the risk is on the tenant,” said Rebecca Pan, Trellis’s co-founder. “Asking for that sort of thing, they’re like: ‘Why would I do that? I don’t need to take a risk.’ The pandemic has shifted that quite a bit.”

Artikkelissa puhutaan co-working tilojen isosta kansainvälisestä tarjoajasta WeWorkista, jolla on yli 700 toimipistettä. WeWorkin kaltaiset isot yritykset ovat olleet suunnan näyttäjiä jo pitkään alalla. Paikalliset pienemmät toimijat voivat tehdä vielä paremmin kohdennettua palvelua asiakkaille ja rakentaa co-working kulttuuria yhdessä omalla alueellaan.

Toimitila Office X:llä?

Haluamme olla Office X:llä luomassa tulevaisuuden työkulttuuria kanssanne ja rakentaa erilaisia ratkaisuja. Onko sinulla ajatuksia tai ideoita co-workingiin? Juttelemme mielellämme aiheesta eli sovitaanko tapaamista! Pistä viestiä tai soittele meille.