Co-working tila tulevaisuuden toimistona

Kun kuulet sanan co-working tila, millaista toimistomallia ajattelet? Voiko co-working tila sijaita esimerkiksi Prismassa?

Monesti ihmisillä on jokin ajatus millainen co-working tila on, kuka siellä työskentelee ja millainen ilmapiiri tilassa on. Co-working malleja voi olla todellisuudessa yhtä paljon kuin esimerkiksi ravintoloita. Sana ravintola tarkoittaa ihmisille samaa asiaa. Paikkaa, josta saa ruokaa, mutta vaikka merkitys on sama niin ravintoloita on valittavana kymmeniä erilaisia. Sana co-working tarkoittaa paikkaa, jossa voi tehdä töitä ja tilassa on muita ihmisiä. Koko co-working työskentely konsepti on Suomessa kumminkin vielä niin uusi, että monesti co-working tilat mielletään samanlaisiksi. On ehkä nähnyt yhden esimerkin tai kuullut muiden kokemuksia. Co-working tiloja voi myös olla ravintoloiden tapaan kymmeniä erilaisia ja ne palvelevat eri ihmisten tarpeita. 

Co-working tila tarjoajien kehitys SUomessa & muualla

Co-working konseptien kehitys on muissa maissa hiukan pidemmällä kuin Suomessa. Hauska esimerkki siitä mitä co-working voi olla tuli vastaan Coworking Insights (Edinger 2022) artikkelissa. Iso kansainvälinen toimija co-working alalla IWG plc yhdisti voimansa vähittäiskauppaketju Tescon kanssa ja loi uudenlaisen co-working mallin Tescon marketteihin. Tesco huomasi verkkokauppa myynnin kasvaessa, että heille jää hukkatilaa kiinteistöihin ja näin rakentui yhteiskäytöllistä työtilaa sekä neuvottelutiloja. Nämä co-working tilat sijoittuvat automaattisesti lähelle asutusta ja mielestäni idea on nerokas, vaikka yhtä aikaa se kuulostaa jopa hullulta. Miltä tuntuisi mennä Prisman vaateosaston läpi co-working tilaan? 

Ihmiset haluavat muutosta työskentelyyn ja myös tässä samassa artikkelissa kerrotaan IWG plc:n toteuttaneen tutkimuksen, jossa 72 % vastaajista haluaa enemmän joustavuutta työoloihin. Tuodaan toimistot ihmisten lähelle ja mahdollistetaan vapaus valita missä työskentelee!

Toimitiloja voidaan käyttää tehokkaammin ja toteuttaa ihmisille eri tarpeisiin soveltuvia co-working tiloja. Haluamme Office X:llä olla toteuttamassa juuri näitä tulevaisuuden toimitilaratkaisuja. 

co-working tila