Toimitiloja enemmän yritysten tarpeisiin

Mikä on ”uusi normaali” ja millaisia toimitiloja yritykset haluavat tulevaisuudessa?

Viime vuodet ovat näyttäneet, että emme voi tietää mitä tapahtuu seuraavana hetkenä. Moni asia voi vaikuttaa yritystoimintaan ja tapahtumat voivat äkillisesti kasvattaa liiketoimintaa, supistaa sitä, pakottaa henkilöstön etätöihin tai yrityksen on alettava miettimään koko työskentelykulttuuria uudelleen. 

Niin sanottu ”uusi normaali” on vaikuttanut paljon siihen mitä yritykset haluavat toimitiloilta. Tiloja on alettu pienentämään hybridityöskentelyn vuoksi ja myös vihreät arvot nousevat valinnoissa esiin yhä enemmän. Työntekijät haluavat vapautta myös tulevaisuudessa ja työskennellä lähempänä kotia eikä niin toimipaikka sidonnaisesti. Toimitilojen vuokrasopimukset ovat olleet ennen pitkiä ja yritys on satsannut tiloihin rahallisesti paljon kiinni. Tulevaisuudessa tämä ei ole monellekaan yritykselle vaihtoehto vaan halutaan joustavuutta ja muokkaantuvuutta tiloilta. Startup yritys voi kasvaa huimaa vauhtia ja tarvitsee isompia tiloja jo vuoden päästä ja taas pk-yritykset vähentävät toimistotiloja hybridityön lisääntyessä. 

Toimitiloja tarjoavat myös co-working yritykset

Co-working tilat ja muut yhteiskäytölliset tilaratkaisut tarjoavat vaihtoehdon toimitiloiksi, joissa saa yhtä aikaa toimistoympäristön hyödyt ja joustavuuden. Sopimukset ovat huomattavasti lyhyempiä ja tilat antavat yhtä paljon matalammilla kustannuksilla. Useimmista co-working tiloista löytyvät neuvottelutilat, tiimityötilat, äänieristetyt puhelinkopit, verkkoyhteys, keittiö… Eli kaikki tarvittava mikä olisi yrityksen toimistossa muutenkin. Nyt yrityksen ei tarvitse vain ostaa kaikkea omistukseensa, hoitaa siivousta ja sitoutua yli 5 vuoden sopimuksiin vaan co-working toimija hoitaa ne yrityksien puolesta.  

Co-working tiloissa on vielä asioita, joita tarvitsee hioa, jotta ne tarjoavat ratkaisun useamman tyyppisille yrityksille. Voi olla toimialoja, jotka käyttävät vielä paljon paperista aineistoa eli tarvitsevat omaa tilaa enemmän tai yrityksiä, joille tietosuojan takia yhteiskäytölliset tilat eivät sovellu. 

Haluamme Office X:llä kehittää tulevaisuuden toimitilaratkaisuja, jotka ratkaisevat nyt pureskeltavia haasteita yrityksissä. Voimme tehostaa vanhojen toimistotilojen käyttöä ja vähentää vajaakäyttöastetta, koska moni tila ei enää sellaisenaan käy yrityksille vuokralle. Mietimme viime vuonna paljon, että co-working tilojen matka on vasta alkamassa ja nyt se on vahvistunut entisestään. Yritysten tarve ja markkina tulee kasvamaan Suomessa tulevaisuudessa. 

Jos teidän yrityksellänne on tarve joustavampiin toimitilaratkaisuihin, ota yhteyttä niin voimme keskustella millaisia toimitiloja voimme lähteä rakentamaan teidän tarpeeseen!

Toimitiloja PK-seudulla